Cetvrtak, 24.05.18
Dobro dosli: Gost | RSS
Novi Postovi        Pretrazivac Postova        Forum Clanovi        Pravila Forum-a        RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » MOBITELI » Sve za mobilne telefone » Šta uraditi ako Vam Viber na Androidu koči
Šta uraditi ako Vam Viber na Androidu koči
peja Post broj: 1 - Petak, 14.03.14, 20:33
Porucnik
Poruka: 503
Status:
Viber za Android je jedna od najpopularnijih aplikacija, ali nekim korisnicima, posebno onima čiji telefoni imaju 512 MB RAM memorije zna da napravi probleme.
Jeftiniji Android telefoni, uglavnom oni koji dolaze sa 512 MB RAM memorije, imaju problema sa istovremenim radom više zahtevnih aplikacija. Iako su Android aplikacije projektovane tako da zauzimaju minimum memorijskih RAM resursa vremenom se ti zahtevi povećavaju.

Viber aplikacija postaje sve zahtevnija kako se vrijeme njene aktivnosti povećava, a sa svakom novom poslatom porukom i obavljenim pozivom aplikacija će zauzimati sve više RAM memorije.

Recimo, po pokretanju aplikacije ona će zauzeti prosečno oko 25-30 MB RAM-a. Nakon nekoliko poruka ta memorija će se popeti i do 50 MB, a nakon nekoliko poziva i na više od 80 MB RAM memorije, pa čak i do 100! Za telefon koji ima 512 MB RAM meorije to je izuzetno velika cifra i upravo zbog toga dolazi do usporenja ne samo Vibera, nego i cijelog uređaja. U tim trenucima Viber pozivi sjeckaju, dolazi do odloženog prijenosa zvuka i zakucavanja aplikacije - telefon jednostavno ne može da izdrži toliku memorijsku zahtjevnost, jer je nema dovoljno.

Riješenja, nažalost, nema puno, ali postoje. Prvo je da resetujete telefon, što je teži slučaj, a drugo riješenje je da uđete u Viber aplikaciju, kliknite na ikonicu tri tačke (dole desno) i odaberite More Options iz menija. Potom se spustite skroz dole i kliknite na Exit. Aplikacija se, uz upozorenje da nećete više biti dostupni svojim Viber kontaktima, gasi i prazni se RAM memoija. Po novom uključivanju memorijska zahtjevnost se spušta na minimum i ponovo možete da koristitie i Viber i telefon normalno.

Dovoljno je da ovo uradite jednom ili dva puta u toku dana i Viber ćete koristiti lakše i brže. Slična je situacija i sa aplikacijama Facebook i Twitter, a WhatsApp ostavite uključenim koliko poželite, jer njegova memorijska zahtjevnost ne raste tako brzo.


Poruku je uredio: peja - Petak, 14.03.14, 20:35
zacas Post broj: 2 - Petak, 09.01.15, 16:04
Vojnik
Poruka: 68
Status:
hvala
Forum » MOBITELI » Sve za mobilne telefone » Šta uraditi ako Vam Viber na Androidu koči
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

-"TOP 25 FORUMASA"-

Sav sadrzaj koji se nalazi na nasem forumu sluzi iskljucivo u edukativne svrhe, svaka upotreba i koristenje nelegalnih programa i televizijskih streamova je zakonom kaznjiva, kupite ili se preplatite na legalan program ili televizijski paket.
All content on our forum serves exclusively for educational purposes, every use and use of illegal programs and television streams is punishable by law, purchased or paid to a legal program or television package.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist