Srijeda, 22-Jan-2020
Dobro dosli: Gost | RSS
Novi Postovi          Pretrazivac Postova          Forum Clanovi          Pravila Forum-a          RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » MOBITELI » Sve za mobilne telefone » Kako produžiti trajanje baterije
Kako produžiti trajanje baterije
peja Post broj: 1 - Nedjelja, 05-Jan-2014, 19:24
Porucnik
Poruka: 503
Status:
Najveći problem danas svih pametnih mobitela je njihovo glupo trajanje baterije to je definitivno još uvijek najveća prepreka koju tvorci mobitela imaju za prijeći, a rješenje ovog problema još nitko nema. Mobiteli postaju sve veći, procesori sve jači i sve ih više, ekrani sve širi i duži, a imobiteli su sve pametniji i jedino što ne evoluira je njihova baterija tj. izdržljivost, barem za sada .

Pa kako onda produžiti trajanje baterije na mobitelu ?

Zapravo vrlo jednostavno,a možda i nije neznam baš kako ko gleda na to. Kao prvo postoje mnoge aplikacije koje vam obećavaju duži vijek baterije no ja vam kažem da instaliranje novih aplikacija na mobitel vam samo dodatno troši bateriju, to jednostavno nema nikakvog smisla.

Uglavnom najveći potrošač energije na svakom android mobitelu su sistemske aplikacije koje dolaze instalirane s njime. Na prvome mjestu po potrošnji baterije su igrice, tu nema pomoći igrice jednostavno iscrpe bateriju i gotovo, pogotovo Angry Birds, koliko god ju volimo ova igrica jede bateriju za doručak, ručak i večeru. Na drugome mjestu je Google Karta, uvijek je aktivna te ju je nemoguće zaustaviti, ona vam potroši bateriju i do 40% brže nego kada ju nemate instaliranu, na trećem mjestu je sve vezano za Google kao Google+ te sve sistemske aplikacije vezane za nju koje je također nemoguće zaustaviti jer su napisane tako da se odmah aktiviraju i nakon što ih vi ugasite na silu one se opet aktiviraju.

Na trećem mjestu su sve ostale aplikacije koje imate instalirane, ali s iznimkom na one koje su instalirane i uvijek aktivne kao npr. Facebook, ova aplikacija uz Google Karte istroše bateriju dok si rekao “keks”, bez samo ove dvije aplikacije vaš mobitel bi trajao i duplo duže nego što sada traje.

Kako onda napraviti da baterija traje i do tri puta duže nego do sada ?

E to je ono što sam rekao na početku nekome je to jednostavno dok je nekome jednostavno nemoguće. Rješenje se nalazi u “Custom Firmwaru” odnsono za Android mobitele on se zove CyanogenMod koji je do sada došao do verzije 11. Ova prerađena sistemska aplikacija nazovimo ju tako je poboljšana, olakšana, smanjena te optimizirana za rad na mobitelu, uglavnom u njoj nema nikakvih Google sistemskih splikacija, te svih onih nepotebnih servisa koja imate u mobitelu kojega kupite u dućanu ovdje su izbačene.

Trenutno i sam imam instaliran CyanogenMod 10.2, Janice Android 4.3 na svoj mob i iz iskustva vam kažem kako baterija uz svo prčkanje po njemu traje puna dva dana, 48 sati uz neprestano d….e , ovaj čačkanja po njemu.

Tako da vam definitivno preporučujem da rootate svoj android mobitel, zaj. garanciju ionako ćete promjeniti mob. već sljedeće godine i instalirajte custom ROM na njega !


Poruku je uredio: peja - Nedjelja, 05-Jan-2014, 19:26
mushoki Post broj: 2 - Nedjelja, 08-Jun-2014, 21:29
Vojnik
Poruka: 75
Status:
hvala!
zacas Post broj: 3 - Petak, 09-Jan-2015, 17:25
Vojnik
Poruka: 68
Status:
hvala
Sashamitic Post broj: 4 - Srijeda, 21-Aug-2019, 15:43
Vojnik
Poruka: 16
Status:
hvala
jura_jurek Post broj: 5 - Srijeda, 21-Aug-2019, 20:28
Zastavnik
Poruka: 111
Status:
ok
mishellfenix3300 Post broj: 6 - Subota, 31-Aug-2019, 18:34
Vojnik
Poruka: 32
Status:
Hvala
Forum » MOBITELI » Sve za mobilne telefone » Kako produžiti trajanje baterije
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

"TOP 25 FORUMASA"

Sav sadrzaj koji se nalazi na nasem forumu sluzi iskljucivo u edukativne svrhe, svaka upotreba i koristenje nelegalnih programa i televizijskih streamova je zakonom kaznjiva, kupite ili se preplatite na legalan program ili televizijski paket.
All content on our forum serves exclusively for educational purposes, every use and use of illegal programs and television streams is punishable by law, purchased or paid to a legal program or television package.