Srijeda, 23.05.18
Dobro dosli: Gost | RSS
Novi Postovi        Pretrazivac Postova        Forum Clanovi        Pravila Forum-a        RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » MOBITELI » Sve za mobilne telefone » Kako prebaciti datoteke, muziku ili filmove sa računara
Kako prebaciti datoteke, muziku ili filmove sa računara
peja Post broj: 1 - Petak, 03.01.14, 18:47
Porucnik
Poruka: 503
Status:
Ima mnogo opcija i odgovora na pitanje kako prebaciti neki fajl, pjesmu ili film na Vaš android. Mi ćemo Vam ovdje pokazati osnovnu varijantu kako to učiniti

Sve datoteke, bili to word dokumenti, muzika, filmovi, ili drugi fajlovi, možete prebaciti na Vaš android sa USB kablom.

- Priključite jedan kraj USB kabla u Vaš android a drugi u računar
- Nakon što Vaš računar instalira (automatski) onsovne drivere, na Vašem android ekranu će se u notifikacijama pojaviti USB ikonica.
- Otvorite notifikacije i kliknite na tu USB ikonicu
- Sada, od ponuđenih opcija izaberite “Mass storage” ili “Spremanje podataka” (Data transfer modus (ova opcija je često na dnu ponuđenih opcija.

Sada će se interni disk, kao i priključena MicroSD kartica (ako je imate), pojaviti na Vašem računaru kao eksterni diskovi ili USB stokovi. Kliknite na njih, i onda sa “copy-paste” funkcijom prebacite fajlove, muziku ili filmove na Vaš android.

Na određenim android aparatima se neće otvoriti opcija da izaberete “Mass Storage” ili “Data transfer” modus. Ti androidi automatski uključuju “MTP” modus, i sami sve odrade kako bi vi mogli prebacivati fajlove.

Kod drugih android modela, prije nego što priključite USB kabl, potrebno je da podesite šta će učiniti Vaš android kada priključite USB kabl:
- Kliknite na “meni” dugme Vašeg androida
- Izaberite “Postavke” (Settings)
- Izaberite “USB postavke” (USB Settings)
- Sada možete trajno definisati šta da učini Vaš android – npr. automatski pokrene Data Transfer mode, ili da Vas upita svaki put, kao što je gore navedeno.

Drugi, možda jednostavniji način da prebacite fajlove na Vaš android je putem MicroSD kartice, pod uslovom da istu možete ubaciti u Vaš android bez vađenja baterije, što bi dodatno komplikovalo ovaj proces. Ali određeni modeli Vam omogućavaju da MicroSD karticu ubacite bez tog koraka. U tom slučaju izvadite MicroSD karticu iz Vašeg androida, sa adapterom je priključite na Vaš računar, prebacite željene datoteke na nju, a onda je jednostavno ponovo ubacite u Vaš android.

Ako sada želite te datoteke sa MicroSD kartice da prebacite u internu memoriju Vašeg androida, onda to možete učiniti uz pomoć fabričkog File Manager-a, ili drugih kao što su ES File Explorer ili Astro File Manager.
NazifR Post broj: 2 - Cetvrtak, 09.01.14, 12:38
Vojnik
Poruka: 3
Status:
A evo i nacina za bezicno (preko WiFi) prebacivanje podataka na racunar u istoj mrezi, za sve one koji ne nose kabl sa sobom biggrin :
- Prvo se registrujes na stranici AirDroid
- Zatim preuzmes aplikaciju AirDroid na svoj telefon bilo sa bar coda datog na sajtu ili sa Play Store_a
- Ulogujes se na telefonu i na datoj web stranici
- Pocnes da prenosis, slike, muziku, video, poruke, kontakte i jos svasta nesto.
zacas Post broj: 3 - Petak, 09.01.15, 15:16
Vojnik
Poruka: 68
Status:
hvala
Forum » MOBITELI » Sve za mobilne telefone » Kako prebaciti datoteke, muziku ili filmove sa računara
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

-"TOP 25 FORUMASA"-

Sav sadrzaj koji se nalazi na nasem forumu sluzi iskljucivo u edukativne svrhe, svaka upotreba i koristenje nelegalnih programa i televizijskih streamova je zakonom kaznjiva, kupite ili se preplatite na legalan program ili televizijski paket.
All content on our forum serves exclusively for educational purposes, every use and use of illegal programs and television streams is punishable by law, purchased or paid to a legal program or television package.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist