Ponedjeljak, 21.05.18
Dobro dosli: Gost | RSS
Novi Postovi        Pretrazivac Postova        Forum Clanovi        Pravila Forum-a        RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » MOBITELI » Sve za mobilne telefone » Kako provjeriti šta i koliko troši bateriju telefona
Kako provjeriti šta i koliko troši bateriju telefona
peja Post broj: 1 - Cetvrtak, 02.01.14, 20:07
Porucnik
Poruka: 503
Status:
Možda Vam se baterija prebrzo troši, a možda Vas jednostavno zanima koji dio Vašeg android sistema najviše troši Vašu bateriju. To možete provjeriti ovako:

- Kliknite na “meni” dugme Vašeg androida
- Izaberite “Postavke” (Settings)
- Izaberite “O telefonu” (About phone)
- Izaberite “Baterija” (Battery)

Na slijedećem ekranu imate detaljan pregled rada i potršnje Vaše baterije. Vaš android Vam ovdje prikazuje kada ste telefon isključili sa punjača, tj. koliko dugo radi na bateriji, te koji dio sistema bateriju najviše troši i koliko.

U određenih android modela, ovdje također imate detaljan vremensi pregled kada je koji dio bateriju trošio i koliko, u toku dana.
ivicab67 Post broj: 2 - Utorak, 07.01.14, 22:35
Vodnik
Poruka: 258
Status:
Najveći nedostatak kod svih mobilnih uređaja, bilo da su u pitanju telefoni, laptopovi ili tableti, je baterija. Tehnologija proizvodnje jeftinih a kvalitetnih baterija još uvek nije dovoljno uznapredovala. Kada kupimo uređaj baterija dobro funkcioniše, ali s vremenom traje sve kraće, pa stalno moramo da vodimo računa gde nam je punjač i koliko je vremena ostalo do kraja. Svakome je stalo da bateriju što više čuva, pa zato primenjujemo razne tehnike. Međutim, nisu svi načini na koji štedimo bateriju dobri. Danas ćemo da razbijemo neke mitove o tome.
1) Nije potrebno da se baterija isprazni do kraja

Kod starih verzija telefona je postojalo pravilo da baterije treba da se svaki put isprazni do kraja, i tek onda stavi na punjenje. Međutim, kod novih litijumskih baterija to nije neophodno. Štaviše, ako baterija dugo stoji na nula procenata više se troši. Jedini izuzetak su laptopovi, kod kojih se preporučuje pražnjenje baterije do kraja, ali samo jednom mesečno.

2) Visoka toplota i hladnoća oštećuju bateriju

Uređaji se, tokom korišćenja, često pregrevaju i ta vrelina može da ošteti bateriju. Na primer, ako koristite laptop za igranje zahtevnih igrica, koje zagrevaju uređaj, najbolje je da tada izvadite bateriju. Čak i mobilni telefoni mogu da se pregreju, i zato vodite računa da to izbegavate. Nekada oštećeni punjač može da izazove pregrevanje, pa vodite i o tome računa. Kada telefon punimo preko USB kabla, manje će se grejati nego ako ga punimo preko struje.

Nemojte držati uređaje na visokoj toploti i čuvajte ih od sunca. Takođe, nemojte ni da držite baterije u frižideru, što se takođe nekada praktikovalo.

3) Neka baterija stoji na 50%

Ako vam uređaj trenutno nije potreban pa on negde miruje na stolu, najbolje je da baterija bude na oko 50% napunjenosti. Nije dobro da baterija bude napunjena niti prazna, nego baš na pola. Naravno, u slučaju da aktivno koristite uređaj, onda ovo pravilo ne važi.

4) Baterije se troše korišćenjem

Svaka baterija ima svoj vek trajanja, koji se ogleda u broju ciklusa korišćenja. I, naprosto, taj proces trošenja se ne može zaustaviti, nego samo malo usporiti. Jedino što nam preostaje je da čekamo da se tehnologija usavrši.
orion Post broj: 3 - Srijeda, 08.01.14, 19:46
Vojnik
Poruka: 24
Status:
clap
zico Post broj: 4 - Petak, 10.01.14, 17:15
Vojnik
Poruka: 24
Status:
hvala biggrin
peja Post broj: 5 - Petak, 10.01.14, 20:39
Porucnik
Poruka: 503
Status:
Ako imate AMOLED ekran na vašem telefonu, dovoljno je da postavite taman wallpaper i to će vam donijeti u toku dana od 8% do 18% duže trajanje baterije! Takođe ako aplikacije imaju tamniju i svijetliju verziju u podešavanju, poželjno je i to da uključite.

Iako zvuči nevjerovatno, ali kako AMOLED ekran stvara osvjetljenje poput plazma TV ekrana, za razliku od LCD-a koji je osvjetljen diodama (pojednostavnili smo pojašnjenje, da ne ulazimo u detalje funkcionisanja AMOLED i LCD ekrana), najviše potrošnje struje iz baterije vuče upravo ekran. Ako prikazuje tamniju sliku, troši manje struje.

Naravno, standardni trikovi poput korištenja task killera, deinstalacije nepotrebnih aplikacija, gašanje wireless i bluetooth veze kada se ne koriste, te smanjivanje osvjetljenja i dalje važe
panto032 Post broj: 6 - Ponedjeljak, 03.02.14, 11:40
Vojnik
Poruka: 32
Status:
Koristan info..Bravo cool
mushoki Post broj: 7 - Nedjelja, 08.06.14, 20:29
Vojnik
Poruka: 73
Status:
Bravo majstore!
zacas Post broj: 8 - Petak, 09.01.15, 16:26
Vojnik
Poruka: 68
Status:
hvala
Forum » MOBITELI » Sve za mobilne telefone » Kako provjeriti šta i koliko troši bateriju telefona
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

-"TOP 25 FORUMASA"-

Sav sadrzaj koji se nalazi na nasem forumu sluzi iskljucivo u edukativne svrhe, svaka upotreba i koristenje nelegalnih programa i televizijskih streamova je zakonom kaznjiva, kupite ili se preplatite na legalan program ili televizijski paket.
All content on our forum serves exclusively for educational purposes, every use and use of illegal programs and television streams is punishable by law, purchased or paid to a legal program or television package.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist