Utorak, 26.09.17
Dobro dosli: Gost | RSS
Novi Postovi  *   Pretrazi Postove  *   Clanovi  *   Pravila Forum-a  *   RSS
Page 1 of 11
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber 
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Oprostiti i zaboraviti, dobro je za zdravlje
Oprostiti i zaboraviti, dobro je za zdravlje
bind Post broj: 1 - Petak, 31.01.14, 15:21
Major
Poruka: 1009
Status:


Osobe koje teško praštaju drugim ljudima izložene su povišenom riziku od infarkta i moždanog udara. „Grešiti je ljudski, praštati je božanski”, pisao je engleski pesnik Aleksandar Poup, a rezultati novog naučnog istraživanja pokazali su da praštanje ljudima koji su nas povredili blagotvorno deluje na naše zdravlje. Naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji utvrdili su da osobe koje umeju da praštaju drugima nemaju nagle skokove pritiska koji su veoma opasni za kardiovaskularno zdravlje. U istraživanju je učestvovalo 200 ispitanika, koji su zamoljeni da razmišljaju o situacijama u kojima su ih prijatelji uvredili. Polovini su psiholozi rekli da razmišljaju o tome šta ih je naljutilo, dok su ispitanici koji su bili u drugoj grupi ohrabreni da o događaju koji ih je povredio razmišljaju u duhu praštanja. Ispitanicima je zatim pažnja skrenuta na neke druge stvari, a onda su zamoljeni da se ponovo prisete događaja koji ih je uznemirioo, ovaj put bez instrukcija psihologa. Tokom trajanja eksperimenta, učesnicima su konstantno mereni puls i krvni pritisak, prenosi „Dejli mejl”. Ispitanici iz grupe koja je o događaju razmišljala u negativnom kontekstu, bez pokušaja prevaziđe ljutnju, imali su upadljive „skokove” krvnog pritiska, a pritisak im je ostao povišen i nakon pauze tokom koje su mogli da se smire razmišljajući o nečemu drugom. Kod ispitanika kojima je rečeno da o događaju razmišljaju u duhu praštanja osobi koja ih je povredila nije beleženo „skakanje” pritiska.

Osobe sklone praštanju očigledno se bolje nose sa stresovima, što pozitivno utiče na kardiovaskularno zdravlje, kao i na zdravlje uopšte, poručuju naučnici.
enko2974 Post broj: 2 - Subota, 22.03.14, 00:45
Vojnik
Poruka: 57
Status:
hvala
agustiny Post broj: 3 - Petak, 11.04.14, 19:04
Vojnik
Poruka: 44
Status:
tienes toda la razon
Mario007 Post broj: 4 - Cetvrtak, 22.05.14, 00:17
Vojnik
Poruka: 55
Status:
thanks bind
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Oprostiti i zaboraviti, dobro je za zdravlje
Page 1 of 11
Search:

Forum Chat Samo reg. clanovi imaju pristup CHAT BOX-u
-"TOP 25 FORUMASA"-
Gledanje Pay TV kanala bez valjane pretplate je ilegalno, sve datoteke/informacije ovdje su samo za obrazovne svrhe.
Watching Pay TV channels without a valid subscription is illegal , all files/information here are only for educational purposes only.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist