Ponedjeljak, 18.06.18
Dobro dosli: Gost | RSS
Novi Postovi        Pretrazivac Postova        Forum Clanovi        Pravila Forum-a        RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Čokolada štiti muškarce od šloga
Čokolada štiti muškarce od šloga
bind Post broj: 1 - Petak, 31.01.14, 15:09
Major
Poruka: 1009
Status:


Redovno konzumiranje čokolade može da pomogne muškarcima da izbegnu šlog, tvrde stručnjaci. Prateći više od 37.000 muškaraca starosti od 49 do 75 godina, švedski tim sa Instituta Karolinska, ustanovio je da su oni ispitanici koji su konzumirali najviše čokolade dnevno (otprilike ekvivalent trećine šolje čokoladnih mrvica), pod sedamnaest odsto manjim rizikom od onih koji su izbegavali čokoladu. „Povoljan efekat čokolade protiv šloga možda je u vezi sa time što ona sadrži flavonoide”, ističe vođa studije Suzana Larson. Druga studija, sprovedena prošle godine, pokazala je da čokolada ima isto preventivno dejstvo protiv šloga i kod žena. Flavonoidi su jedinjenja sa antioksidantnim svojstvima, koja mogu da imaju pozitivan efekat na krvni pritisak, holesterol i funkcionisanje krvnih sudova. Kritičari ove studije ističu da konzumiranje čokolada svakako ima i moguće negativne efekte, kao što su gojaznost i dijabetes tipa 2. Ričard Libman sa američkog Kušing instituta za neurološke nauke, ističe da flavonoide sadrže i mnogi drugi prehrambeni proizvodi, koji su zdraviji od čokolade, kao što su jabuke, kelj, brokoli, soja, čaj ili koštunjavo voće, pa bi ih trebalo što više uključiti u ishranu.
Simon80 Post broj: 2 - Srijeda, 21.02.18, 23:58
Vojnik
Poruka: 53
Status:
thanks :)
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Čokolada štiti muškarce od šloga
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

-"TOP 25 FORUMASA"-

Sav sadrzaj koji se nalazi na nasem forumu sluzi iskljucivo u edukativne svrhe, svaka upotreba i koristenje nelegalnih programa i televizijskih streamova je zakonom kaznjiva, kupite ili se preplatite na legalan program ili televizijski paket.
All content on our forum serves exclusively for educational purposes, every use and use of illegal programs and television streams is punishable by law, purchased or paid to a legal program or television package.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist