Subota, 19.08.17
Dobro dosli: Gost | RSS
Sport TV Uzivo                Online Igrice                Net TV & Xat Chat                FilmoTeka                Domace Flash TV                Domace VLC TV                World TV
Novi Postovi  *   Pretrazi Postove  *   Clanovi  *   Pravila Forum-a  *   RSS
Page 1 of 11
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber 
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Čaj od đumbira za zimu
Čaj od đumbira za zimu
bind Post broj: 1 - Petak, 31.01.14, 15:01
Major
Poruka: 1009
Status:


Zbog pozitivnog delovanja na zdravlje, đumbir je čest sastojak raznih jela i napitaka. Stručnjaci preporučuju da se čaj od korena koji obiluje brojnim mineralima i vitaminima konzumira svakodnevno, posebno u zimskim mesecima, jer je najdelotvorniji prirodni lek protiv prehlada i kašlja. Blagotvorni napitak - čaj od đumbira mogao bi da ima veliki značaj u zimskim mesecima, jer uništava viruse koji izazivaju prehlade. Naučnici tvrde da ova biljka predstavlja jedan od najbitnijih i najdelotvornijih prirodnih lekova, a najviše se koristi za lečenje prehlada i kašlja. S obzirom na to da se odlikuje antivirusnim karakteristikama, đumbir u sebi sadrži velike količine supstanci, koje imaju sposobnost da unište sve viruse u našem telu odgovorne za prehlade. Naučnici tvrde da je đumbir idealan lek protiv upala, otoka i grčeva, kao i za smirivanje kašlja, jačanje imuniteta, prevenciju prehlade... Osim toga, đumbir poboljšava pamćenje, uništava mikroorganizme i podiže energiju. Ova lekovita biljka sadrži i kurkumin koji ubrzava metabolizam, pomaže razgradnju mesa i mleka u organizmu, pospešuje rad jetre, pa se koristi i za detoksikaciju organizma. Đumbir snižava vrednosti holesterola u krvi, smanjuje bolove, posebno reumatske, i povećava broj i pokretljivost spermatozoida.

Dijetetičar Alis Mekintoš ističe da đumbir sadrži antioksidans, gingerol, koji pomaže kod čišćenja štetnih hemikalija iz tela, koje se javljaju u stresnim situacijama.

Budući da ovaj koren obiluje mineralima, kao što su kalijum, bakar, magnezijum i mangan, ali i vitaminom C, vitaminima grupe B, kao i manjom količinom pantotenske kiseline i niacina, stručnjaci preporučuju da se konzumira svakodnevno.
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Čaj od đumbira za zimu
Page 1 of 11
Search:

Forum Chat Samo reg. clanovi imaju pristup CHAT BOX-u
-"TOP 25 FORUMASA"-
Gledanje Pay TV kanala bez valjane pretplate je ilegalno, sve datoteke/informacije ovdje su samo za obrazovne svrhe.
Watching Pay TV channels without a valid subscription is illegal , all files/information here are only for educational purposes only.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist