Nedjelja, 20.08.17
Dobro dosli: Gost | RSS
Sport TV Uzivo                Online Igrice                Net TV & Xat Chat                FilmoTeka                Domace Flash TV                Domace VLC TV                World TV
Novi Postovi  *   Pretrazi Postove  *   Clanovi  *   Pravila Forum-a  *   RSS
Page 1 of 11
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber 
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Spanać pomaže u borbi sa demencijom
Spanać pomaže u borbi sa demencijom
bind Post broj: 1 - Petak, 31.01.14, 15:01
Major
Poruka: 1009
Status:


Najnovija istraživanja pokazala su da, uz šargarepu i kajsije, spanać pomaže ljudima koji pate od demencije. Naučnici su otkrili povezanost između malog procenta vitamina C, beta karotena i demencije. Tako voće i povrće koje se smatra jakim antioksidantima, kao što su spanać, šargarepa i kajsije, pomažu u borbi sa ovom bolešću. Nemački naučnici sa Univerziteta u Ulmu ispitivali su promene na 74 ljudi koji boluju od Alchajmerove bolesti i 158 onih koji su zdravi. Učesnici, godina između 65 i 90, podvrgnuti su neuropsihološkim ispitivanjima, odgovarali su na pitanja o svom načinu života, zatim ispitivanjima krvi i telesne mase. Tim naučnika predvođen epidemiologom profesorom Gabrijelom Najdželom i neurologom profesorom Kristin Fon Arnim, pronašao je da je koncentracija antioksidanta kao što su vitamin C i beta karotena niža kod pacijenata sa srednjom demencijom nego u kontrolisanoj grupi. Nije postojala velika razlika u nivou antioksidanata kao što su vitamin E, lipogen, koenzim Q10. Dr Najdžel je kazao da je potrebno još ispitivanja kako bi se potvrdili rezultati, pronalazak sugeriše da voće i povrće igra glavnu ulogu u borbi protiv bolesti. - Dalekosežne studje sa mnogo više učesnika neophodne su kako bi potvrdile da vitamin C i beta karoten mogu da spreče nastanak i razvoj Alchahmera - kazao je profesor i dodao primer da se vitamin C najviše nalazi u citrusima, beta karoten u šargarepama, spanaću ili kajsijama.
Simptomi Alchajmerove bolesti podrazumevaju zaboravnost, gubitak orjentacije i pad kognitivnih sposobnosti, a uzrokovani su određenim degenerativnim promenama na mozgu.
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Spanać pomaže u borbi sa demencijom
Page 1 of 11
Search:

Forum Chat Samo reg. clanovi imaju pristup CHAT BOX-u
-"TOP 25 FORUMASA"-
Gledanje Pay TV kanala bez valjane pretplate je ilegalno, sve datoteke/informacije ovdje su samo za obrazovne svrhe.
Watching Pay TV channels without a valid subscription is illegal , all files/information here are only for educational purposes only.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist