Utorak, 22.05.18
Dobro dosli: Gost | RSS
Novi Postovi        Pretrazivac Postova        Forum Clanovi        Pravila Forum-a        RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Spanać pomaže u borbi sa demencijom
Spanać pomaže u borbi sa demencijom
bind Post broj: 1 - Petak, 31.01.14, 15:01
Major
Poruka: 1009
Status:


Najnovija istraživanja pokazala su da, uz šargarepu i kajsije, spanać pomaže ljudima koji pate od demencije. Naučnici su otkrili povezanost između malog procenta vitamina C, beta karotena i demencije. Tako voće i povrće koje se smatra jakim antioksidantima, kao što su spanać, šargarepa i kajsije, pomažu u borbi sa ovom bolešću. Nemački naučnici sa Univerziteta u Ulmu ispitivali su promene na 74 ljudi koji boluju od Alchajmerove bolesti i 158 onih koji su zdravi. Učesnici, godina između 65 i 90, podvrgnuti su neuropsihološkim ispitivanjima, odgovarali su na pitanja o svom načinu života, zatim ispitivanjima krvi i telesne mase. Tim naučnika predvođen epidemiologom profesorom Gabrijelom Najdželom i neurologom profesorom Kristin Fon Arnim, pronašao je da je koncentracija antioksidanta kao što su vitamin C i beta karotena niža kod pacijenata sa srednjom demencijom nego u kontrolisanoj grupi. Nije postojala velika razlika u nivou antioksidanata kao što su vitamin E, lipogen, koenzim Q10. Dr Najdžel je kazao da je potrebno još ispitivanja kako bi se potvrdili rezultati, pronalazak sugeriše da voće i povrće igra glavnu ulogu u borbi protiv bolesti. - Dalekosežne studje sa mnogo više učesnika neophodne su kako bi potvrdile da vitamin C i beta karoten mogu da spreče nastanak i razvoj Alchahmera - kazao je profesor i dodao primer da se vitamin C najviše nalazi u citrusima, beta karoten u šargarepama, spanaću ili kajsijama.
Simptomi Alchajmerove bolesti podrazumevaju zaboravnost, gubitak orjentacije i pad kognitivnih sposobnosti, a uzrokovani su određenim degenerativnim promenama na mozgu.
Simon80 Post broj: 2 - Cetvrtak, 22.02.18, 00:02
Vojnik
Poruka: 53
Status:
hvala
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Spanać pomaže u borbi sa demencijom
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

-"TOP 25 FORUMASA"-

Sav sadrzaj koji se nalazi na nasem forumu sluzi iskljucivo u edukativne svrhe, svaka upotreba i koristenje nelegalnih programa i televizijskih streamova je zakonom kaznjiva, kupite ili se preplatite na legalan program ili televizijski paket.
All content on our forum serves exclusively for educational purposes, every use and use of illegal programs and television streams is punishable by law, purchased or paid to a legal program or television package.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist