Srijeda, 26.04.17
Dobro dosli: Gost | RSS
Sport TV Uzivo                Online Igrice                Net TV & Xat Chat                FilmoTeka                Domace Flash TV                Domace VLC TV                World TV
Novi Postovi  *   Pretrazi Postove  *   Clanovi  *   Pravila Forum-a  *   RSS
Page 1 of 11
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber 
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Neverovatna biljka iz Afrike
Neverovatna biljka iz Afrike
bind Post broj: 1 - Petak, 31.01.14, 13:18
Major
Poruka: 1009
Status:


Biljka sutherlandia odavno se koristi u afričkoj tradicionalnoj medicini kao lek za mnoge bolesti. Na brdima zapadnog Capea i Zululanda raste prelepi cvet čije je puno latinsko ime Sutherlandia Frutescens Microphylla. Ta biljka odavno se koristi u tradicionalnoj medicini. Narod Sun je zove Insisa ("ona koja odagnava tamu") i koristi je za podsticanje energije i kao jaki antidepresiv. Sangome, vračevi naroda Zulu, zovu je Unwele ("veliki lek") i njome su uspešno ublažavali posledice pandemije španjolske gripe 1918. Narod Tswana zove je Mukakana i njome leči gonoreju i sifilis, dok Afrikaneri, potomci holandskih doseljenika, sutherlandiju zovu Kankerbossie ("grm za kancerozne bolesti") zbog blagotvornog delovanja kod onih koji su oboleli od tumora unutrašnjih organa. Jedna firma specijalizovana za proučavanje tradicionalne medicine i razvoj lekova zasnovanih na biljkama posvetila je posebnu pažnju sutherlandiji. U materijama koje biljka sadrži otkrivena je snažna kombinacija molekula koje se koriste u lečenju kancerozne tuberkuloze, dijabetesa, šizofrenije i kliničke depresije. Nakon što su utvrdili da nema štetnog dejstva, počeli su davati biljku pacijentima obolelim od AIDS-a. Phyto Nova proizvodi visokokvalitetne tablete, gel i prasak od čudesne biljke.

Dr. Nigel Gericke, botaničar, i specijalista za domorodačku medicinu, sakupio je mnoga svedočanstva o tome kako su oboleli od AIDS-a, tuberkuloze i raka zahvaljujući sutherlandiji dobili energiju i apetit i povećali telesnu težinu. On ističe da se biljka ne moze unapred proglasavati čudesnim lekom za sve, a on i drugi koji je koriste ističu da blagotvorno delovanje sutherlandije zavisi od uravnotežene i zdrave ishrane.

Jedan od najcenjenijih lekara tradicionalne medicine, 80-godisnji šaman Credo Mutwa, prvi je počeo koristiti biljku za lecenje AIDS-a. "Moja strina Minah, koja ima 103 godine, rekla mi je da trebamo koristiti 'veliki lek' protiv AIDS-a. Ja sam joj rekao: 'Ali, strina, belci nam kazu da za tu bolest nema leka'. A moja strina je rekla: 'Za svaku bolest postoji lek. Samo ti pokušaj s tim.' I ja sam pokušao", priča šaman Mutwa. "Lečio sam ljude kojima su lekari u bolnici rekli da 'odu kući i umru', a danas su jos živi, tri godine nakon što su trebali umreti. Sa sigurnošću tvrdim da je ova biljka čudesna."

Na lekove čija je stoletna upotreba u tradicionalnoj medicini dokazana i dokumentovana ne može se prijaviti patent, pa bi sutherlandia trebala ostati dostupna svima.
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Neverovatna biljka iz Afrike
Page 1 of 11
Search:

Forum Chat Samo registrovani clanovi imaju pristup CHAT BOX-u
-"TOP 25 FORUMASA"-
Gledanje Pay TV kanala bez valjane pretplate je ilegalno, sve datoteke/informacije ovdje su samo za obrazovne svrhe.
Watching Pay TV channels without a valid subscription is illegal , all files/information here are only for educational purposes only.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist

Sultanovic Forum - All The Best

Molimo vas da iskljucite blokator reklama za nas Forum!

Молимо Вас да искључите блокатор реклама за нас форум!

Ве молиме исклучете го блокатор за нас форум!

Please turn off the ad blocker for our Forum!

Bitte schalten Sie den Werbeblocker für unsere Forum!

S'il vous plaît désactiver le bloqueur de publicité pour notre Forum!

Bize Forumlar için reklam engelleyici kapatın lütfen!

Ju lutemi të kthehet off bllokues ad për ne Forume!

Пожалуйста, отключите блокировка рекламы для нас Форумы!

Моля, изключете блокиране на реклами за нас Forums!

Si prega di disattivare il blocco annuncio per il nostro Forum!

Por favor, apague el bloqueador de anuncios para nosotros los foros!

Por favor, desligue o bloqueador de anúncios para nós Fóruns!

Schakel de ad-blocker voor ons forum!

Harap matikan pemblokir iklan bagi kita Forum!

Vă rugăm să opriți de blocare anunțuri pentru noi Forum!

Proszę wyłączyć blokowanie reklam dla nas forum!

!.يرجى إيقاف تشغيل مانع الإعلانات بالنسبة لنا في المنتدى

請關閉廣告阻滯劑對我們論壇!