Ponedjeljak, 23.04.18
Dobro dosli: Gost | RSS
Novi Postovi  **   Pretrazivac Postova  **   Forum Clanovi  **   Pravila Forum-a  **   RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Konoplja
Konoplja
bind Post broj: 1 - Petak, 31.01.14, 13:15
Major
Poruka: 1009
Status:


Zamislite biljku koja se može koristiti kao hrana , lek , energent , odeća , građevinski materijal , čak i stočna hrana . Sve je to moguće zahvaljujući svima nama poznatoj " tabu " biljci - konoplji , znanoj i kao kanabis , marihuana i trava . Industrijska konoplja sadrži nizak udeo psihoaktivne materije THC - a i nema omamljujuće delovanje . Njeno vlakno , seme i ulje su od velike koristi i lekovitosti .Indijska konoplja je ona koja se koristi kao droga i ima jak psihoaktivni učinak . No njena navodna štetnost predmet je mnogih rasprava .....Konoplja se smatra prvom biljkom koju je čovek ikad zasadio . Konoplja ( Cannabis sativa L. ) je korištena u Kini pre najmanje 10.000 godina . Konopljinim lekovitost poznata je milenijumima . U drevnom kineskom medicinskom zapisu navedena je kao biljka koja ima vrhunsko lekovito delovanje . No bilo je poznato i delovanje kolačića sa konopljom koji izazivaju " opuštenost i veselje " ( grčki lekar Galen , 200. godina ) . Plinije Stariji kao i još neki autori pominju korišćenje konoplje za suzbijanje bolova ...... Konopljino seme je izuzetno hranljivo . Može rasti bilo gde , od sušne Sahare do hladne Skandinavije , te tako predstavlja idealno rešenje za problem gladi u svetu ( da je nije zabranjeno saditi ) .

Konopljino seme je bogat izvor svih 20 aminokiselina , uključujući i 9 esencijalnih koje telo ne može da proizvede . Sadrži vitamine A , B1 , B2 , B3 , B6 , C , D i E.
Ima savršen odnos omega 6 i omega 3 kiselina koje štite od kardiovaskularnih bolesti .
Konopljino seme je najbogatiji poznati izvor polinezasićenih esencijalnih masnih kiselina .
Semenke konoplje jačaju odbrambeni sistem organizma , smanjuju holesterol i štite krvne sudove .
Konopljino seme je bogat izvor fitonutrijenata koji štite imunitet , krvne žile , stanice , kožu i mnoge organe . Veoma lako je svarljivo i ne uzrokuje nadutost i gasove .

Konopljino ulje je orašastog ukusa i zelene boje . Nije ga preporučljivo koristiti za prženje jer se uništavaju vredni sastojci . Konzumiranje konopljinog ulja pomaže u sprečavanju visokog holesterola i pritiska , povećava izdržljivost , vitalizuje , ubrzava zaceljivanje povreda , smanjuje upale , zadržavanje vode u organizmu , poboljšava imunološke funkcije , smanjuje bol i oticanje kod artritisa , ublažava PMS , leči bakterijske infekcije i jača funkcije mozga .

Zbog njegovih nutritivnih svojstava , konopljino ulje je savršeno za negu kose i kože .

Ima li industrijska konoplja omamljujuće delovanje ?
Seme industrijske konoplje sadrži male količine THC - a .
Konopljino se vlakno i zrno , za razliku od hašišne ili indijske konoplje , ne mogu zloupotrebljavati za proizvodnju droge zbog niskog sadržaja psihoaktivne komponente ( THC ) .
Niska koncentracija THC - a ( 0,3% ) u industrijskoj konoplji omogućava sasvim legalnu upotrebu zrna i ulja konoplje . Semenke i ulje konoplje možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane .

Indijska konoplja ( marihuana )
Indijska konoplja sadrži visok udeo THC - a . Koliko god da je THC kontroverzan , mnoga istraživanja dokazuju njegov terapeutski značaj .
Istraživanja pokazuju da se THC može koristiti u lečenju :

raka i AIDS - a
glaukoma
multiple skleroze
Parkinsonove ili Alchajmerove bolesti
anoreksije
autoimunih bolesti
epilepsije
astme
psihičkih poremećaja

Važnu ulogu igra obolelima od raka jer ublažava bolove i sprečava širenje tumora .
Sigurno se pitate : " Postoji li opasnost kod uzimanja indijske konoplje u svrhu lečenja ? "
Ne postoji niti jedna dokumentovana smrt povezana s predoziranjem marihuanom ili THC - om .
Nije dokazano da uzrokuje fizičku zavisnost , pa čak ni kod dugogodišnjih konzumenata .
Druga stvar je psihička zavisnost , ali po tom pitanju duvan je opasniji . Čak i lako dostupni alkohol je štetniji od marihuane .

Konoplja - biljka budućnosti ?
Konoplja je idealna biljka za onog ko želi da živi u skladu sa prirodom .
Procenjeno je da postoji više od 20.000 mogućnosti korišćenja vlakna i semenki konoplje .
Od ove biljke može se praviti bio gorivo , eko plastika , građevinski materijal , boja , papir i tkanina .
Od jednog jutra konoplje može se dobiti toliko papira kao od 4,1 jutra drveća .
Konoplja može dati 250% više vlakana nego pamuk , uz manju potrošnju vode , te 600% više vlakana nego lan , na istoj površini .
Kad bi se plastika izrađivala od konoplje razgradila bi se odmah za razliku od naftnih derivata .
Konoplja nosi mnogo mogućnosti koje bi puno značile i ljudima i životnoj sredini , no nažalost bila i ostaje zabranjena biljka .
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Konoplja
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

-"TOP 25 FORUMASA"-

Sav sadrzaj koji se nalazi na nasem forumu sluzi iskljucivo u edukativne svrhe, svaka upotreba i koristenje nelegalnih programa i televizijskih streamova je zakonom kaznjiva, kupite ili se preplatite na legalan program ili televizijski paket.
All content on our forum serves exclusively for educational purposes, every use and use of illegal programs and television streams is punishable by law, purchased or paid to a legal program or television package.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist