Subota, 29.04.17
Dobro dosli: Gost | RSS
Sport TV Uzivo                Online Igrice                Net TV & Xat Chat                FilmoTeka                Domace Flash TV                Domace VLC TV                World TV
Novi Postovi  *   Pretrazi Postove  *   Clanovi  *   Pravila Forum-a  *   RSS
Page 1 of 11
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber 
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Kava kava
Kava kava
bind Post broj: 1 - Petak, 31.01.14, 12:58
Major
Poruka: 1009
Status:


Kava kava ( lat. Piper methisticum ) , rasprostranjena je biljna kultura sa područja Severnog Pacifika . Zanimljivo je da , uprkos imenu , nema baš nikakve veze ni sličnosti s kafom , ali je srodna sa paprenom metvicom . Narodi širom Pacifika često je koriste u medicinske , religijske i društvene svrhe , jer uklanja napetost i strah te podstiče druželjubivost . Delovanje te biljke zapadnjaci su otkrili 1768. zahvaljujući svedočanstvu moreplovca i istraživača Džejmsa Kuka o biljci koju pacifički urođenici uzimaju da bi postali opušteniji , vedriji i otvoreniji . Aktivni sastojci u biljci su kavalaktoni , od kojih je najmanje 15 psihoaktivno . Delovanje preparata kava kafe zavisi o koncentraciji određenih kavalaktona . Jedan od glavnih je desmetoksijangonin , koji podstiče blagu euforiju , te kavain , koji poboljšava pažnju i koncentraciju . kava kava predmet je mnogih istraživanja , te je na dobrom putu da zameni neke fabričke lekove . Najpoznatije delovanje kava - kafe jest umirivanje središnjeg nervnog sistema bez remećenja umnih sposobnosti . Zato je idealan dodatak ishrani za ljude koji trpe od teskobe , ali istovremeno imaju potrebu za budnošću i koncentracijom . kava kava je prirodna i odlično podnošljiva alternativa lekovima za smirenje - opušta mišiće , deluje kao anestetik , anksiolitik i antikonvulzivi . Takođe se može koristiti protiv bolova umesto farmaceutskih analgetika .

Pomaže ne samo kod depresije
Zbog diuretičkih i antiinflamatornih svojstava koristi se u lečenju gihta , bronhijalnih kongestija , cistitisa i prostatitisa .

Godine 2006. naučnici sa Univerziteta iz Aberdina u Škotskoj objavili su da bi kava kava mogla biti efikasna u lečenju raka jajnika i leukemije .

U istraživanju je ustanovljeno da ekstrakti metanola iz biljke smanjuju rast ćelija raka , a pritom ne diraju zdrave . Ovo takođe objašnjava nižu stopu raka kod ljudi koji je redovno konzumiraju .

Druga istraživanja pokazuju da bi mogla biti korisna kod sinovijalnog sarkoma , plućnih tumorogeneze , raka prostate i bešike .

Stanja kod kojih pomaže kava kava :
tjeskoba
napetost
uzrujanost
zabrinutost
potištenost
nesanica
hiperaktivnost
glavobolja
simptomi menopauze

Napomena
Preparati kava - kafe nalaze se na tržištu u obliku kapsula , ekstrakta , tinkture , čaja ili kao dodatak u buteljirano pićima , a proizvode se od korena biljke .

Koristite samo preparate proverenog kvaliteta prema navedenim uputstvima . Osobe koje pate od kliničke depresije ne smeju konzumirati kava kavu .

Nije bilo znakova štetnosti ovog preparata za jetru niti nekih drugih ozbiljnijih neželjenih dejstava. Osim toga, on osobama koje žele da koriste taj preparat preporucuje da prethodno provere funkcije jetre i da kavu koriste pod nadzorom lekara. Takodje se savetuje da se kava ne meša sa alkoholom niti sa drugim lekovima.
Ne preporučuje se konzumiranje ove biljke u kombinaciji s alkoholom , antipsihoticima , barbituratima i antidepresivima . kava kava ne sme se uzimati duže tri meseca .
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Kava kava
Page 1 of 11
Search:

Forum Chat Samo registrovani clanovi imaju pristup CHAT BOX-u
-"TOP 25 FORUMASA"-
Gledanje Pay TV kanala bez valjane pretplate je ilegalno, sve datoteke/informacije ovdje su samo za obrazovne svrhe.
Watching Pay TV channels without a valid subscription is illegal , all files/information here are only for educational purposes only.
Converter M3U Playlists Provjerite protok Playlist

Sultanovic Forum - All The Best

Molimo vas da iskljucite blokator reklama za nas Forum!

Молимо Вас да искључите блокатор реклама за нас форум!

Ве молиме исклучете го блокатор за нас форум!

Please turn off the ad blocker for our Forum!

Bitte schalten Sie den Werbeblocker für unsere Forum!

S'il vous plaît désactiver le bloqueur de publicité pour notre Forum!

Bize Forumlar için reklam engelleyici kapatın lütfen!

Ju lutemi të kthehet off bllokues ad për ne Forume!

Пожалуйста, отключите блокировка рекламы для нас Форумы!

Моля, изключете блокиране на реклами за нас Forums!

Si prega di disattivare il blocco annuncio per il nostro Forum!

Por favor, apague el bloqueador de anuncios para nosotros los foros!

Por favor, desligue o bloqueador de anúncios para nós Fóruns!

Schakel de ad-blocker voor ons forum!

Harap matikan pemblokir iklan bagi kita Forum!

Vă rugăm să opriți de blocare anunțuri pentru noi Forum!

Proszę wyłączyć blokowanie reklam dla nas forum!

!.يرجى إيقاف تشغيل مانع الإعلانات بالنسبة لنا في المنتدى

請關閉廣告阻滯劑對我們論壇!